Ebben a részben az Online Excel Kurzus teljes tematikáját fogom neked bemutatni, kezdve a hamarosan elinduló Kezdő Excel Kurzussal, a középhaladó/haladó szint tematikus moduljain át, egészen a makrókat bemutató végső modulig.

A teljes Online Excel Kurzus alapvetően három fő részből all:

 1. Kezdő Excel Kurzus
 2. Haladó Excel Kurzus
 3. VBA Kurzus

Kezdő Excel Kurzus

Ez a kurzus neked való ha:

 1. Még soha nem dolgoztál excellel
 2. Az alapvető funkciókat tudod használni, de néhány középhaladónak számító eszköz - függvények, kimutatások, diagramok beillesztése és kezelése - még idegen számodra vagy ha ismered is ezeket, nem tudod magabiztosan kezelni

A kezdő szinten minden olyan apró részletet bemutatok, amely fontos ahhoz, hogy egy stabil alapról kezdhesd meg a haladó tudásod felépítését.

A kezdő szint egy modulból áll, amely minden fontosabb témakör alapjait lefedi, alapos, részletekbe menő elméleti bemutatással. Ebben a részben kapja a legnagyobb hangsúlyt az elméleti részek bemutatása, ezáltal is segítve az „excelben való gondolkodás” minél előbbi elsajátítását, mivel ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az összetettebb akadályokat is könnyedén vedd a haladó szinteken.

A gyakorló feladatok a kezdő szinten főként arról szólnak, hogy magabiztosan elsajátítsd az excel különböző eszközeit. Hogy tudd hogyan lehet beilleszteni egy függvényt vagy hogyan szúrj be egy kimutatást, diagramot néhány másodperc alatt. A fő cél tehát az, hogy mindig tudd, hol találsz meg egy adott eszközt, azt hogyan és mire tudod használni.

A Kezdő Excel Kurzus a következő témaköröket fogja alaposan bemutatni neked:

 • Hogyan kezdjük el – ha még nem nyitottál meg excelt
 • Cellaformázás és cellaműveletek
 • Táblázat formázás
 • Függvények
 • Kimutatás
 • Diagramok
 • Átfogó, gyakorló feladatok

Haladó Excel Kurzus

Ne értsd félre a kezdő szint is érdekes, de a haladó kurzusban jönnek az igazi izgalmak, mivel itt már egyre összetettebb problémákat fogunk megoldani. Az excel, makrók nélküli határát fogjuk feszegetni és bemutatom, hogy mire képes ez a táblázatkezelő szoftver, programozói tudás nélkül.

Ahhoz, hogy igazán el tudj mélyülni egy-egy témakörben, szükség lesz a témakörök szétbontására. A kezdő kurzus négy fő témakörére adja a modulok felbontásának alapját, ezek külön-külön is teljes értékű, használható tudást átadó kurzusok:

Haladó formázás és adatbevitel

Ebben a modulban végig vezetlek a feltételes formázáson, megmutatom, hogy mire használhatók a különböző adateszközök és bemutatom, hogy milyen speciálisabb esetei vannak az adatbevitelnek, mire kell figyelni az adatminőség biztosítása érdekében.

Összetett függvények

Itt meg fogod tanulni, hogyan tudsz összetett függvényeket építeni és összetett feladatokat elvégezni segédoszlopok nélkül. A függvényeket a típusok alapján csoportosítva ismered meg, de természetesen a gyakorlás során már ezeket kombinálva fogod használni. Záróakkordként megtanulod a tömbfüggvények használatát.

Számítások kimutatásokkal

Ez a modul túlmutat a kimutatások alapvető funkcióján, mire a modul végére érsz már nem csak az alapadatok más formában történő kimutatására leszel képes. Az alapadatok manipulációja, különböző számított mezők beillesztése ujjgyakorlat lesz számodra, aminek segítségével szinte bármit, könnyen frissíthető formában tudsz majd kimutatni. Ez a tudás sokat fog segíteni a bonyolultabb kimutatásdiagramok készítésében is.

Dinamikus diagramok

Ez lesz a leglátványosabb rész, itt olyan dinamikus (egy kattintással változtatható) diagramokat fogsz készíteni, amiről talán nem is tudtad, hogy az excel ilyenekre is képes. A hangsúly a dinamikus alapadatokon és a különleges dizájnelemeken lesz. A kurzus végére profi műszerfalakat (dashboard) fogsz összerakni.

Excel VBA Kurzus

A harmadik szintet már csak az igazán elvetemült excel fanatikusoknak ajánlom. Ez a rész a kezdőhöz hasonlóan egy modulból fog állni.

Itt azt tanulod meg, hogy mindazt, amit az előző részekben bemutattam, hogy tudod VBA segítségével teljesen automatizálni

Mint az excel többi területén a makrók esetében is a dinamikussá tétel okozza a legnagyobb kihívást. Ezért amellett, hogy megismerkedsz az alapvető objektumokkal, parancsokkal és ciklusokkal meg fogod tanulni azt is, hogyan tehetsz egy makrót felhasználóbaráttá és hozzá nem értők számára is könnyedén, magabiztosan használhatóvá.

Egy excel makró esetében (mivel sok esetben olyanok használják, akik nem tudnak "belenyúlni") nagyon fontos, hogy a személyes jelenléted nélkül is használható legyen. Ez hordozza magában a legnagyobb kockázatot a vállalat számára, azonban a megfelelően dinamikussá tett kódok ezt a kockázatot jelentősen csökkenthetik. Természetesen ezt is tökélyre fejlesztjük a kurzus folyamán.


Ha a Haladó Excel Kurzus vagy a VBA Kurzus érdekel, akkor is érdemes már most regisztrálnod, mert így azonnal értesítést kapsz, amint elindul az adott kurzus: Regisztrálok